Nieuwe Main

Een nieuwe dag, een nieuwe hoax, verhaal Aylan compleet in scene gezet

Read Time:4 Minute, 54 Second

Afgelopen donderdag kwamen onze vrienden van de MSM met het zeer trieste verhaal van het 3 jarig Syrisch jongetje, Aylan Kurdi, dat zogenaamd op reis naar het veilige Europa verdronken was in de wilde Middellandse Zee en vervolgens aangespoeld in Turkije bij Bodrum.

Nu gebeurt zoiets regelmatig, dus voor de meeste mensen is er geen reden om hier iets achter te zoeken. Maar aangezien ik mij inmiddels een beetje getraind waan in het herkennen van hoaxes en andersoortige propaganda gingen bij mij meteen wat alarmbellen rinkelen.
De afgelopen weken was er in de media een opbouw van nieuwsberichten geweest over asielzoekers, waarbij steeds meer het “menselijke aspect” werd benadrukt. Het verhaal van Aylan was uiteindelijk de kers op de taart van de MSM. En ik kan jullie zeggen dat er niets maar dan ook niets van klopt, het is volgens mij een complete hoax, dwz dat de beelden van het jongetje fake zijn, de tante toneel speelt en de vader liegt dat hij barst.

Laten we bij de vader, Abdullah Kurdi, beginnen. Volgens The Guardian woonde hij de afgelopen drie jaar in Turkije en daarvoor werkte hij als kapper in Damascus. Echter Damascus was tot vorig jaar in principe juist relatief veilig en vanuit Damascus zou hij naar het oorlogsgebied van Kobani gevlucht zijn om de grens met Turkije over te steken, nogal merkwaardig… Zweedse media berichtten dat hij naar Zweden op weg zou zijn geweest, terwijl hijzelf en zijn (zogenaamde) zus, de tante van Aylan, zegt naar Canada op weg te zijn geweest.

Hij zegt dat hij in een bootje in het donker met zijn vrouw en kinderen omgeslagen zou zijn. In het ene verhaal zou hij zijn vrouw hebben vastgehouden en zijn kinderen niet meer vast hebben kunnen houden. In het andere verhaal zegt hij dat hi zijn kinderen vastgehouden heeft, maar hen liet gaan nadat hij door het bloed dat hij zag in hun ogen realiseerde dat ze niet meer leefden. Wat dan weer niet echt klopt met zijn verhaal dat het aardedonker was. Daarna zegt hij dat hij zijn vrouw als een ballon voorbij zag drijven na drie uur, maar als iemand verdrinkt zakt hij/zij eerst naar de bodem om pas na 2 dagen vanwege gasvorming boven te komen drijven.

En wat te denken van de statement van zijn zus: “Natuurlijk stemt het me droevig dat deze tragedie nodig was om de mensen te doen realiseren wat er aan de hand is, maar Abdullah zei: het is ok als het mijn kinderen en mijn vrouw moeten zijn die de wereld wakker maken, dat is ok. Als het zo moest zijn, moest het zo zijn..”
Wat denk jij dat jezelf gezegd zou hebben als je vrouw en kinderen net verdronken waren? Ook zo’n mooie, onzelfzuchtige uitspraak? Of getuigt dit meer van een totaal gebrek aan gevoel? Ik denk het laatste, wat ook niet zo verwonderlijk is aangezien er niemand omgekomen is.

Dan Aylan’s tante Fatima, dat is toch wel het toppunt van slecht acteren. Kunnen de mensen die dit soort hoaxes bedenken nou nooit eens een fatsoenlijke acteur m/v vinden? Twintig minuten gegrien in een zogenaamde persconferentie zonder ook maar één traan te laten. Verwoed wrijft ze met haar zakdoek over haar gezicht in de hoop dat de tranen hiermee alsnog komen, maar helaas, het lukt niet.. Toen ik het op CNN keek werd de verbinding overigens halverwege wegens technische redenen onderbroken, blijkbaar begreep de redactie bij CNN ook dat dit wel wat erg ongeloofwaardig werd. De volledige tekst wordt haar ingegeven via een doorzichtig oortje dat vakkundig aan een kleine haarlok vastgemaakt is om het te verbergen, op 19.29 wordt deze zichtbaar.

Vervolgens Aylan zelf, gevoelsmatig klopt er niet in het plaatje. Volgens de media zou een barman de lijkjes ‘s ochtends vroeg uit het water gevist hebben. Leg je dan een kind met gezicht naar beneden in de branding?

En volgens een Turkse nieuwssite is Aylan op een andere plek gevonden?
Het jongetje is niet goed te zien, maar heeft ook met blauwe driekwartsbroek.
Is dit het broertje van Aylan of is de pop net uit de kartonnen doos gehaald? Dat kan natuurlijk ook, voordat je het meest mediagenieke plekje uitzoekt.

Aulan

Ook het lichaam van Aylan vertoont geen tekenen van verdrinking, nergens blauw en huid is nog helemaal gaaf. Shirt zit nog netjes langs zijn lichaam wat ondenkbaar is als hij uren in het water heeft gelegen en zijn armpjes liggen vredig naast zijn lichaam, maar dat zou de betreffende barman die volgens MSM de drenkelingen redde dus met zorg gedaan kunnen hebben om hem vervolgens met gezicht naar beneden in de branding te leggen…

De oorlog in Syrië vormt overigens geen beletsel om het kind onder grote belangstelling van de pers in Kobani te begraven en de vader gaat zonder problemen weer terug naar Syrië en zegt daar weer te willen blijven.

Onderwijl “huilt” de tante van Aylan of we alsjeblieft een einde aan de oorlog willen maken en zegt onze CDA-voorman Sybrand Buma zegt dat het zo niet langer kan en pleit ervoor dat met grondtroepen veilige gebieden in Syrië gecreeërd dienen te worden. Onze vriend Erdogan heeft tenslotte ook nog een mooie tranentrekker voor ons: “European countries, which have turned the Mediterranean, the cradle of the world’s oldest civilizations, into a cemetery for refugees, shares the sin for every refugee who loses their life.”

Wat een verhaal en iedereen trapt er weer in..

Het ergste vind ik nog dat ik voor goede informatie over deze hoax terecht kwam bij kanalen die ik het grondigst verafschuw Pamela Geller en een site als The Muslim Issue..
BRRR, moet toch niet gekker worden…
De verdenking rijst bij mij dat onze elitevrienden nu niet alleen de hoax, maar ook de tegenreactie willen regisseren, deze mensen vertrouw ik namelijk nog minder dan de tante van Aylan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

top bingo apps Next post Top fo the bests Bingo applications